Raad Live

SamenBeverwijk wil via livestreams op sociale media de lokale politiek zichtbaarder maken. Middels een motie hoopt SamenBeverwijk dit, in samenwerking met andere politieke partijen, te kunnen bewerkstelligen. Momenteel worden de commissie- en raadsvergaderingen van de gemeenteraad via https://beverwijk.raadsinformatie.nl/live uitgezonden en bekeken. De kijkcijfers kunnen worden vergroot door – naast het voornoemde kanaal – gebruik te maken van andere (meer toegankelijke) kanalen.

SamenBeverwijk is continu in beweging om te bekijken hoe we de inwoners en ondernemers van onze gemeente beter kunnen betrekken bij de lokale politiek. Met het toevoegen van livestreams via een of meerdere socialmedia-kanalen kunnen we zowel jongeren als ouderen meer triggeren om de raads- en commissievergaderingen te volgen en hierdoor mee te laten krijgen wat voor onderwerpen er worden besproken.

Er zijn nog best veel inwoners die geen weet hebben wat er allemaal wordt besproken in de gemeenteraad en welke belangrijke beslissingen er worden genomen. Facebookgroepen zoals “Je bent een Beverwijker als…” hebben een behoorlijk aantal volgers. Vaak kom je op deze groepen discussies tegen over de lokale politiek en lokale onderwerpen. Hoe mooi zou het zijn als deze groepen de livestream actief kunnen bekijken en delen op hun facebookpagina en zo de lokale politiek dichterbij de inwoners en ondernemers kunnen brengen, waar de besluiten ook over gaan.

SamenBeverwijk heeft vertrouwen in de inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van de gemeente Beverwijk. De Wijker is niet dom en heeft ideeën over hoe problemen kunnen worden opgelost. Daar hoef je niet hoogopgeleid voor te zijn! De wijsheid van de Wijkers ‘BEVERWIJSHEID’ vertelt hoe het anders kan, als men maar transparant en efficiënt wordt geïnformeerd en betrokken. De inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen van de gemeente Beverwijk kunnen dan vertellen wat er nodig is om succesvolle plannen te maken, die breed gedragen worden. Participatie ten top!

Aanvulling: De eerder genoemde en verzonden motie is gisteravond (31-08-2020) in de presidiumvergadering besproken en afgestemd. Daarbij heeft de inhoud van de motie volledige steun gekregen van alle fractievoorzitters. Met steun van alle politieke partijen gaat het in de motie gevraagde onderzoek dus plaatsvinden. De motie hoeft daarmee niet meer in de raad te worden behandeld.

Bekijk hier de motie.

Bekijk hier het artikel in het NHD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *