Platanen

Onlangs kregen wij een brief van de gemeente Beverwijk met als onderwerp: Herplaatsing Platanen. Waarom? Dat leest u hier.

Eerder ontving SamenBeverwijk klachten van inwoners over de platanen die langzaam stonden af te sterven op het Meerplein. Wegens deze klachten schreef Alex van Luijn een stukje op Facebook over de platanen. Op dit stukje kreeg hij reacties van inwoners met daarin ideeën om de Platanen te redden. Een van de ideeën kwam van Ray van den Berg. Hij had contact opgenomen met de winkeliers van het Hilbersplein, met het idee om de platanen daar te herplaatsen.

Terwijl Alex en Ray bezig waren gaf de gemeente Beverwijk ons de toezegging dat de platanen gesnoeid zouden worden om de winter te kunnen overleven. Met het idee van Ray van den Berg stapte Alex van Luijn naar de wethouder om het voor te leggen en te verdedigen. Het idee werd goed opgepakt door de wethouder en de twee aanwezige ambtenaren.

Van de 14 platanen zijn er 8 in goede conditie en komen er 5 op het Hilbersplein. 3 platanen krijgen een andere locatie. Ze gaan dus uit de stalen bakken en worden weer gewoon netjes in plantvakken geplaatst. Deze werkzaamheden zullen begin maart plaatsvinden.

Dit verhaal bewijst opnieuw hoe mooi samenwerking kan zijn. Helemaal als we luisteren naar elkaar, en openstaan voor elkaars ideeën en initiatieven. De kracht van Samen! Beverwijk wordt weer een stukje groener, en laten we daar vooral mee doorgaan.

Samen voor een groener Beverwijk!

De platanen zoals ze nu op het Meerplein staan (ze overleven het net).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *