Op zondag 9 juni vond in de Grote Kerk van Beverwijk een bijeenkomst plaats, genaamd ‘Feest van de Geest’. Tijdens de bijeenkomst lieten creatievelingen uit verschillende disciplines hun bijzondere talenten zien. Het programma werd o.a. gevuld door: muziek, dans, poëzie en ballonkunst.

Tijdens de bijeenkomst werden bezoekers uitdrukkelijk uitgenodigd om een plan of idee te deponeren. Dit gebeurde in een ideeënbus in de vorm van een metershoge replica van de toren van de Grote Kerk, ofwel de Wijkertoren. Op deze wijze hopen de organisatoren nieuwe inspiratie op te doen voor toekomstige bijeenkomsten. Een mooi voorbeeld van participatie en het ophalen van kennis uit de samenleving. De ideeënbus werd geopend door Ali Bal van SamenBeverwijk en zal bij komende bijeenkomsten opnieuw worden neergezet.

Doel van de Vereniging Grote Kerk Beverwijk

De Vereniging Grote Kerk Beverwijk (VGKB) wil Huis van de Gemeenschap zijn in de Grote Kerk van Beverwijk. Het moet een plek zijn waar inwoners van alle geloofsovertuigingen, ideologische en sociale groepen en politieke overtuigingen elkaar tegenkomen met als doel elkaar te inspireren.

SamenBeverwijk

SamenBeverwijk is geïnspireerd door de visie en werkwijze van de organisatoren van de VGKB. De organisatoren laten zien dat wanneer de samenleving samenkomt en samenwerkt er heel veel mooie dingen kunnen ontstaan.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de VGKB kijk dan op www.grotekerkbeverwijk.nl. Op deze website vind u meer informatie over geplande bijeenkomsten. Tevens kunt u hier de VGKB en hun initiatieven steunen door tientjes lid te worden. Op deze manier hoopt de VGKB ervoor te kunnen zorgen dat de Grote Kerk Beverwijk behouden blijft en toegankelijk is voor iedereen. Klik op de volgende link op tientjes lid te worden: https://www.grotekerkbeverwijk.nl/word-tientjes-lid/

Misschien denk u ‘ik ben al tientjes lid’. Het klopt inderdaad dat de afgelopen tijd veel mensen al tientjes lid zijn geworden door een formulier in te vullen en een tientje te overhandigen. De VGKB nodigt ook deze mensen uit om opnieuw tientjes lid te worden via de bovenstaande link. Op deze manier is de VGKB in staat om ieder jaar een tientje te kunnen afschrijven en ervoor te zorgen dat de Grote Kerk als Huis van de Gemeenschap kan blijven bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *