Brief omtrent Corona

Beste SamenBeverwijker of Wijk aan Zeeër,

Wat een aparte tijd! Wij hopen dat jij en jouw naasten het goed maakt/maken. De Coronacrisis heeft ook Beverwijk flink in haar greep, en het ziet er naar uit dat de situatie helaas nog even zal aanhouden. Via dit bericht stellen wij jou graag op de hoogte van het een en ander.

Corona ofwel COVID-19

Het Coronavirus heeft ons allen flink geraakt en de effecten op de samenleving zijn sterk voelbaar. Mensen zijn ziek of hebben zieken in hun omgeving, in de zogenoemde frontlinie wordt hard doorgewerkt, ondernemers proberen hun hoofd boven water te houden en ga zo maar door… In de Beverwijkse samenleving zien we veel mooie initiatieven ontstaan van mensen die elkaar willen helpen. Mensen maken maaltijden voor elkaar, er worden bloemen uitgedeeld, er staan beertjes voor de ramen en er wordt gezongen voor ouderen. De samenleving laat opnieuw zien over wat voor kracht het beschikt! Ook in onzekere tijden.

Gemeenteraad

Ook de gemeenteraad is geraakt door het Coronavirus. Dat betekent onder andere dat fysieke raadsbijeenkomsten niet meer plaatsvinden. Net als in de samenleving is in de gemeenteraad afgesproken om zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken in deze onwerkelijke periode, en geen politiek te bedrijven over het Coronavirus. Wel worden er overleggen gepleegd en input geleverd richting het bestuur van Beverwijk. Zo is er op 25 maart een overleg geweest tussen de fractievoorzitters en de burgemeester. Het was het tweede overleg sinds Corona alles domineert. In het overleg zijn alle maatregelen die verband houden met Corona doorgesproken. Daarbij is ook afgesproken dat er wekelijks (digitaal) overleg wordt gehouden. Onze controlerende functie als commissie- en raadsleden is dus netjes gewaarborgd.

De fysieke bijeenkomsten in de vorm van commissie- en raadsvergaderingen in de maanden april en mei gaan niet door. De komende periode gaat de raad wel beslissingen nemen. Het gaat hier om beslissingen over de lokale maatregelen voor Corona, maar ook voor onderwerpen die door moeten gaan doordat er wettelijke termijnen liggen. Samen met de burgemeester wordt bekeken hoe raadsbesluiten die echt ‘noodzakelijk’ zijn digitaal kunnen worden genomen. Hierbij is ook aandacht voor openbaarheid. Want ook tijdens deze crisis geldt dat iedereen moet kunnen volgen hoe en waarom de raad besluiten neemt.

SamenBeverwijk

Ook tijdens de Coronacrisis zit SamenBeverwijk niet stil en proberen wij zoveel mogelijk in de wijk te zijn, en contact te houden met mensen. Zoals je gewend bent van ons. Daarnaast wordt verder gewerkt aan verschillende projecten en onze doelen. Op dit moment kunnen veel dingen op politiek gebied niet, denk hierbij aan het indienen van een motie. Daarom wordt er vooral veel voorbereid, en liggen er wat zaken klaar om ingediend of verstuurd te worden.

Hulp nodig?

Tot slot. SamenBeverwijk vindt het belangrijk dat mensen er voor elkaar zijn. Niet alleen nu, maar altijd! In deze periode is het natuurlijk extra fijn wanneer wij aan elkaar denken en er als stads- en dorpsgenoten voor elkaar zijn. Verschillende leden van SamenBeverwijk bieden daarom hun hulp aan wanneer u dat nodig heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van een boodschap wanneer u niet in staat bent om dit te doen. Wanneer hulp gewenst is, dan kun je contact met ons opnemen en brengen wij jou in contact met een van onze leden.

Wij wensen jou en je naasten alle gezondheid en sterkte toe in deze onwerkelijke periode.

Heb je vragen naar aanleiding van deze e-mail of wil je gewoon wat kwijt. Neem dan contact met ons op via contact@samenbeverwijk.nl of kijk even op onze website www.samenbeverwijk.nl.

Met vriendelijke groet,


SamenBeverwijk

2 reacties op “Brief omtrent Corona”

    1. Dag Mike. Helemaal mee eens. Wij hebben daarom de raad en het college opgeroepen om dit terug te draaien. Het bleek een besluit te zijn van de raad van 2014-2018. Helaas wil men niet aan onze oproep meewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *